Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-09@03:50:37 GMT

5 کاربرد فناوری بیومتریک در زندگی روزمره

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۸۴۰۳

5 کاربرد فناوری بیومتریک در زندگی روزمره

کاربردهای فراوان فناوری بیومتریک باعث شده استفاده از آن روز به روز گسترش یابد. از باز کردن قفل تلفن‌همراه هوشمند گرفته تا سیستم‌های امنیتی مورداستفاده در فرودگاه‌ها، همه نشان از اهمیت این فناوری می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مردم همیشه با مشکلاتی مانند فراموش کردن یا از دست دادن رمزهای عبور روبرو هستند، اما در صورت سرقت رمز عبور این موضوع اهمیت پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه استفاده از رمزهای عبور ساده و آسان است، اما آنها بررسی امنیتی قدرتمندی ارائه نمی‌کنند. اینجا جایی است که فناوری بیومتریک می‌درخشد. این فناوری با حذف رمز‌های عبور، روش‌های سنتی حضوروغیاب و احراز هویت و دیگر موارد کار را برای انسان تسهیل می‌کند.

فناوری احراز هویت بیومتریک شامل اسکن اثرانگشت، تشخیص چهره، اسکن عنبیه، تشخیص صدا و حتی الگوی راه رفتن شما می‌شود. این فناوری علاوه بر کاربردهای امنیتی، محافظت بیشتری از زندگی دیجیتال ما به عمل می‌آورد. نکته مهم این است که تقلب، هک شدن اطلاعات ​​و یا به اشتراک‌گذاری آنها در فناوری بیومتریک کار دشواری است و امنیت بالاتر نسبت به روش‌های عادی دارد.

پیش‌بینی می‌شود اندازه بازار جهانی بیومتریک از 33 میلیارد دلار در سال 2019 به 65.3 میلیارد دلار در سال 2024 رسیده و نرخ رشد مرکب سالانه آن در این دوره 14.6 درصد باشد. عوامل عمده رشد این بازار شامل افزایش استفاده از بیومتریک در وسایل الکترونیکی مصرفی مانند موبایل، افزایش تمایل دولت‌ها برای اتخاذ فناوری بیومتریک، افزایش نیاز به نظارت و امنیت به دلیل تهدیدات حملات تروریستی و افزایش نفوذ این فناوری در برنامه‌های کاربردی اتومبیل‌ها است.

یکی از مواردی که بیشترین توجه را به خود جلب کرده است روش دسترسی کاربران به تلفن‌همراه هوشمند خود است. کاربران به جای وارد کردن یک کد امنیتی چهار رقمی و یا کشیدن یک الگو، تنها کافی است انگشت خود را روی صفحه‌نمایش قرار داده تا قفل تلفن‌همراه خود را باز کنند.

همه این موارد بیان‌گر آن است که استفاده از فناوری بیومتریک روز به روز گسترده‌تر می‌شود. در ادامه فقط چند نمونه از موارد استفاده فناوری بیومتریک در زندگی روزمره را بیان می‌کنیم.

1. امنیت فرودگاه

شناسایی عنبیه چندین سال است که در تعدادی از فرودگاه‌های بزرگ مورداستفاده قرار گرفته است. برای استفاده از این فناوری افراد ابتدا در یک طرح ثبت‌نام می‌کنند تا چشم و عنبیه آنها اسکن شود. سپس اطلاعات افراد در یک پایگاه داده بین‌المللی ذخیره می‌شود و هنگام ورود به فرودگاه به جای انتظار در صف‌های طولانی گذرنامه، مسافران به‌سادگی داخل یک غرفه رفته و به دوربین موجود در آن نگاه می‌کنند. سپس نرم‌افزار عنبیه را اسکن می‌کند و جزئیات را با اطلاعات ذخیره شده در پایگاه داده مطابقت می‌دهد.

2. دسترسی به ساختمان

تشخیص اثرانگشت برای ورود به ساختمان‌ها جدید نیست. بسیاری از تأسیسات امنیتی بالا سال‌هاست که از فناوری بیومتریک استفاده می‌کنند چراکه این فناوری دسترسی اشخاص مجاز به مراکز محافظت‌شده را به‌خوبی تضمین می‌کنند.

3. اتومبیل

طبق آمار تخمین زده می‌شود که بیش از 2 میلیون اتومبیل در انگلیس از فناوری بیومتریک استفاده کنند. این مسئله می‌تواند تشخیص صدا هنگام استفاده از بلوتوث و یا سیستم‌های سرگرمی برای باز کردن قفل خود وسیله نقلیه باشد.

4. بانک‌های خون

وقتی صحبت از اهدای خون می‌شود، هویت بسیار مهم است. در گذشته برای اهداکنندگان کارت‌هایی حاوی کلیه اطلاعات مورد نیاز صادر می‌شد. اما این روزها اطلاعات مهم به‌صورت دیجیتالی ذخیره می‌شوند؛ به این صورت که مراکز از اثرانگشت یا عنبیه اهداکنندگان برای دسترسی به جزئیات مهم آنها استفاده می‌کنند.

5. مدارس

سال گذشته انجمن مدرسین و مدیران دانشکده‌های انگلیس تخمین زد که حدود 30٪ از مدارس متوسطه در این کشور از داده‌های بیومتریک استفاده می‌کنند. علاوه بر اطمینان از ورود دانش آموزان و بزرگ‌سالان مجاز به ساختمان‌های مدرسه، از داده‌های بیومتریک همچنین برای فعالیت‌هایی مانند ثبت حضوروغیاب، چک کردن کتاب‌های کتابخانه و یا حتی پرداخت وعده‌های غذایی استفاده می‌شود.

انتهای پیام/4112/

منبع: آنا

کلیدواژه: فناوری رمز عبور بیومتریک تشخیص اثر انگشت فرودگاه ها فناوری بیومتریک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران!

حافظ اسد پدر بشار اسد که هم روابط خوبی با حکوت پهلوی و هم روابط صمیمی با جمهوری اسلامی ایران داشت، با وجود استقرار حزب بعث در سوریه، یکی از معدود کشورهای عربی بود که در دوران جنگ تحمیلی عراق به ایران، از ایران حمایت کرد. در همین زمینه، نزار الخزرجی رئیس ستاد مشترک ارتش بعث عراق به تشریح ابعاد حمایت اسد از ایران پرداخته که در نقطه‌ای به درگیری اسد با صدام حسین می‌انجامد. خزرجی در بخشی از خاطراتش می‌گوید: «حافظ اسد همه جوره و با دل و جان از ایران علیه صدام حمایت می‌کرد و حتی در میانه جنگ خط لوله انتقال نفت ما به سمت مدیترانه را قطع کرد... .» او همچنین درباره موشک‌هایی که قذافی در جنگ به ایران دارد و انگیزه قذافی توضیح داد. صحبت‌های کامل رئیس ستاد مشترک ارتش بعث عراق را با ترجمه فارسی می‌بینید و می‌شنوید. 

 

 

گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک

گنجینه‌های گوهر فیلم مستندی است به کارگردانی ابراهیم گلستان که در سال ۱۳۴۵ به سفارش دولت ساخت. در بخش‌هایی از این فیلم این ثروت با وضعیت فقر عظیم حاکم بر ایران در دوره پهلوی مقایسه شد. به همین دلیل فیلم به آرشیو سپرده و بعدها منتشر شد. این مستند کوتاه را در تابناک می‌بینید. 

 

 

ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید!

بشر همیشه به دنبال منابع انرژی جایگزین بوده، آن هم از بیم اتمام منابع انرژی تجدیدناپذیر مانند سوخت‌های فسیلی. یکی از این منابع انرژی نوپا، انرژی هسته‌ای بوده که نوع شکافت هسته‌ای آن متداول است، ولی انرژی هسته‌ای بزرگتری در هستی وجود دارد که به آن همجوشی گویند و در ستاره منظومه شمسی ما، خورشید همیشه در حال وقوع است. دانشمندان توانسته‌اند امکان ایجاد همجوشی را با رآکتورهای جدید فراهم سازند ولی این رآکتورها توان تامین برق را آنطور که انتظار می‌رفت فراهم نمی‌کردند. چین به تازگی یک رآکتور هسته‌ای همجوشی ساخته است که شش برابر خورشید منظومه شمسی، داغ می‌شود. در این ویدیو گزارشی درباره این رآکتور و فواید آن در آینده با زیرنویس فارسی را ببینید. 

 

 

دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره

گاهی دیدن حجم سنگین کاری که در یک روز باید انجام شود، کافی است که ما را از انجام آن نا امید کند. این نا امیدی باعث می‌شود که همان میزان کاری که می‌توانیم انجام دهیم نیز رها کنیم. برای مواجهه به چنین موقعیت‌هایی بهتر است با کاهش استانداردهای خود و صرف نظر از انجام بخشی از آن کارها خود را تشویق کنیم که حداکثر کاری که در توان ماست انجام دهیم. در این ویدیو با دو شگرد کوتاه که باعث می‌شود بتوانید از حداکثر توان خود در موقعیت‌های سخت بهره ببرید آشنا شوید. 

 

 

روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری

«اسپم / Spam» یا هرزنامه، به معنای پیام یا نامه الکترونیکی است که بدون درخواست گیرنده و برای افراد بیشمار فرستاده می‌شود. خود ایمیل های ناخواسته مشکلی جدی ایجاد نمی‌کنند که نهایت مجبورید آنها را پاک کنید، مشکل وقتی جدی می‌شود که در میان این ایمیل های ناخواسته، ایمیل هایی برای کلاهبرداری فرستاده می‌شوند که می‌خواهند به طریقی اطلاعات شخصی یا مالی افراد را سرقت کنند. در این ویدیو، نحوه تشخیص این ایمیل ها توضیح داده می‌شود. 

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی «عکس؛ رسانه عصر حاضر» برگزار شد
  • تهران در دوران احمدشاه قاجار / هاینریش هیملر مهره کلیدی هیتلر / معانی جالب زبان بدن ایتالیایی‌ها / رانندگی روزمره با خودرو مسابقه‌ای المنتال
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • مهم ترین تفاوت های پیچ خشکه و معمولی
  • معرفی پرکاربردترین انواع پمپ هیدرولیک در صنایع
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • ریموت کنترل جرثقیل و کاربرد آن
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • مانیتور جدید ال‌جی کاربرد پزشکی دارد